Rutte: Putin'in cesetlerin teslim edilmesi için son bir şansı var

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, düşürüeln Malezya uçağında ölen yolcuların cesetlerini teslimi konusunda ciddi olduğunu göstermek için Rusya'nın son bir şansa sahip olduğunu söyledi.Rusya Devlet Başakanı Vladimir Putin'le çok yoğun bir...

Google Haberlere Abone ol
Rutte: Putin'in cesetlerin teslim edilmesi için son bir şansı var

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, düşürüeln Malezya uçağında ölen yolcuların cesetlerini teslimi konusunda ciddi olduğunu göstermek için Rusya'nın son bir şansa sahip olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başakanı Vladimir Putin'le çok yoğun bir telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Rutte, "Yardım etmek istediğini göstermek için son bir şansa sahip." dedi. Rutte, görüştüğü Almanya, İngiltere ve Avustralya liderlerinin de bu görüşü paylaştığını dile getirdi.

Ülkesinden 193 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından cesetlerin yerlerde sürüklendiği ve çürümeye terk edildiğine dair görüntülere atıf yapan Rutte, "Bu trajik olayda tam anlamıyla saygısızca davranışlar beni şoke etti." dedi.

Batılı ülkeler, cesetlerin teslimi ve delillerin toplanması için Rusya'nın Ukrayna'daki ayrılıkçı güçler üzerindeki nüfuzunu kullanmasını istiyor. CİHAN

Yorumlar