Rusya'ya Kar Yağdı

Rusya’nın başkenti Moskova ve güney bölgelerde 20 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar rekor kırarken, Ural bölgesinde akşam saatlerinde başlayan kar ve fırtına hayatı felç etti.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'ya Kar Yağdı

Itar-Tass’ın bölgede bildirdiğine göre kar fırtınası trafiği olumsuz yönde etkilerken, uçak seferleri de önemli ölçüde aksadı. Sürpriz bir şekilde yeniden gelen kış nedeni ile hava sıcaklıkları eksi 5 dereceye kadar düştü ve kar kalınlığı bazı alanlarda 20 - 30 cm. buluyor. Soğuk ve kar fırtınasının önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.

Yekaterinburg kenti Meteroroloji yetkilisi Galina Şeporenko, Urallar’a kışın geri geldiğini, Koltsovo havaalanında seferlerin gecikmeleri olarak yapılabildiğini söyledi. 

Güney Urallarda şiddetli kar fırtınası nedeni ile görüş mesafesi 15 metreye kadar düşmüş durumda. Elektrik hatlarının kopması nedeni ile Çelyabinsk’te çeşitli kasabalara elektrik verilemiyor. 

Yetkililer acil bir durum olmadıkça sürücülerden trafiğe çıkmamalarını talep etti. Özellikle yaz lastiklerini takan araçların yollarda kalması yoğun trafik oluşmasına neden oluyor. Ural bölgesinden gelen haberlere göre sabah saatlerinden itibaren ölümcül olmayan 30’dan fazla kaza kayıtlara girdi.

Yorumlar