Rusya’nın Sesi Radyosu: Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olmayabilir

Rusya’nın Sesi Radyosu’na değerlendirmede bulunan Rus uzman Aleksandr Kolesnikov, Türkiye’de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Moskova’nın yakından takip ettiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın radikal bir karar alarak adaylıktan...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’nın Sesi Radyosu: Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olmayabilir

Rusya’nın Sesi Radyosu’na değerlendirmede bulunan Rus uzman Aleksandr Kolesnikov, Türkiye’de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Moskova’nın yakından takip ettiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın radikal bir karar alarak adaylıktan vazgeçebileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı aday olarak göstermeye karar verdi. Kolesnikov, İhsanoğlu'nun herhangi bir partinin mensubu olmaması ve sert açıklamalardan kaçınması nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin daha sakin geçeceğini belirtti.

“RUSYA, İHSANOĞLU DÖNEMİNDE İİT’YE ÜYE OLDU”

Rus yetkililerin son yıllarda hızla gelişen Türk-Rus ilişkilerine önem verdiklerini ifade eden Kolesnikov, İhsanoğlu’nun Rusya’da tanınan bir isim olduğunu, İİT genel sekreterliği sırasında Rusya’nın örgüte üye olarak kabul edildiğini hatırlattı.

İhsanoğlu’nu ‘otorite sahibi ve sakin bir insan’ olarak değerlendiren Kolesnikov, İhsanoğlu'nun herhangi bir partinin mensubu olmaması ve sert açıklamalardan kaçınması nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin daha sakin geçeceği öngörüsünde bulundu.

“ERDOĞAN SEÇİMLER ÖNCESİNDE RADİKAL KARARLAR ALABİLİR”

Kolesnikov, AK Parti'nin İhsanoğlu karşısında nasıl bir strateji izleyeceğini de değerlendirdi. Rus uzman, “İhsanoğlu’nun seçimlerde genel olarak AK Parti’nin adayını zorlayacağı düşünülüyor. Hatta AK Parti’nin adayını belirlemeden önce anketler yaptıracağı ve riske atmamak için Erdoğan’ın adaylıktan vazgeçebileceği dahi dile getiriliyor. Erdoğan’ın seçimlerden önce radikal kararlar alması bekleniyor ve hatta Balyoz davasında suçlanan 230 kişinin serbest bırakılmasında da bunun etkili olduğu düşünülüyor.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar