Rusya’nın Fransa’dan alacağı savaş gemileri yaptırıma takılabilir

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, helikopter taşıyan savaş gemilerin Rusya’ya satıp satmayacaklarına Ekim’de karar vereceklerini söyledi.Ukrayna krizinin ardından Fransa, Rusya’ya satacağı 2 adet helikopter taşıyan savaş gemisini...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’nın Fransa’dan alacağı savaş gemileri yaptırıma takılabilir

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, helikopter taşıyan savaş gemilerin Rusya’ya satıp satmayacaklarına Ekim’de karar vereceklerini söyledi.

Ukrayna krizinin ardından Fransa, Rusya’ya satacağı 2 adet helikopter taşıyan savaş gemisini satıp satmama konusunda kararsız kaldı. ABD’nin bu satışa karşı çıkması NATO’nun da Rusya ile askeri işbirliklerin durdurulması yönündeki çağrısı Fransa’yı düşünmeye sevk etti.

Washington Post’ta konuyla ilgili soruları yanıtlayan Fabius, “Birçok ülkenin Rusya ile ticari ilişkileri bulunuyor. Ancak konuyla ilgili kararı hükümetimiz Ekim ayında verecek.” diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in 9 Mayıs’ta yaptığı açıklamasında Rusya ile askeri alanda işbirliklerini durdurduklarını ve üye ülkelerinde aynısını yapmasını istemişti. Daha önce ise ABD 'li yetkililer Fransa’nın bu satışına karşı çıkan açıklamalarda bulunuştu.

Rusya ile Fransa 2011 yılına iki adet helikopter taşıyan savaş gemisi konusunda anlaşmış ve 1,2 milyar Euro’luk sözleşme imzalamıştı.

Geminin ilki bu sene Rusya’ya teslim edilmesi bekleniyor, ikinci gemi ise anlaşmaya göre 2015 teslim edilecek. Gemiler 16 helikoptere kadar taşıma yapabiliyor. CİHAN

Yorumlar