Rusya’nın Davos’u St. Petersburg’da başladı

Rusya’nın Davos’u olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forum 2014 (SPIEF) başladı. 22-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek forum için kent aylardır hazırlıklarını sürdürüyor.Lenexpo Fuar alanında yapılan Ekonomik Foruma...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’nın Davos’u St. Petersburg’da başladı

Rusya’nın Davos’u olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forum 2014 (SPIEF) başladı. 22-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek forum için kent aylardır hazırlıklarını sürdürüyor.

Lenexpo Fuar alanında yapılan Ekonomik Foruma bu yıl 62 ülkeden 109 resmi delegasyon katılıyor. Dünya’dan 146 büyük şirket ve 450 Rus şirketi temsilcisinin hazır bulunacağı foruma, şimdiye kadar 1500 gazeteci akredite yaptı. 62 ülkeden 109 resmi heyetin de forumda yer alması bekleniyor.

Rusya ve Batılı ülkeler arasında Ukrayna krizi nedeni ile yaşanan gerginliğin foruma yansımadığına dikkat çekiliyor.

Forumda herhangi bir aksaklık yaşanmasını istemeyen güvenlik güçleri, şehirdeki kontrollerini artırdı. Deniz ve karadan kordon altına alınan forum alanına görevliler ve davetliler haricinde kimse yaklaştırılmıyor.

Forum çerçevesinde düzenlenecek tartışmalar ve iş görüşmelerinde katılımcılar müzakerelerde bulunacak. Rusya’nın Sesi Radyosu’na forumla ilgili konuşan İş Rusya’sı Sivil Toplum Kuruluşu Eş Başkanı Sergey Nedoroslev, Rus iş dünyasının neredeyse tamamının orada olacağını ve birikmiş sorunların ele alınacağını ifade etti.

Uluslar arası ticaret, yatırım ortamının geliştirilmesi, altyapı gelişimi, mali düzenlemeler, şeffaf ve açık yönetim, sosyal yatırımlar ve istihdamın teşviki gibi konular masaya yatırılıyor. İlk gün yapılacak “İş ortamın gelişiminde engeller; zorluklar ve çözümler” adlı oturuma Boston Consulting Group Başkanı Hans-Paul Buerkner moderatörllük yapıyor. Rusya Trenyolları Başkanı Vladimir Yakunin, Gazprom Neft Başkanı Aleksandr Dyukov ve Kremlin ekonomi danışmanı Andrey Belousov tartışmalara katkıda bulunacak. Forum boyunca farklı formatlarda 37 ayrı oturum yapılması planlanıyor.

CİHAN

Yorumlar