Rusya’nın cennetten bir köşesi: Kareliya

Rusya’nın kuzey batısında bulunan Kareliya Cumhuriyeti, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta Rusya’nın cennetten bir köşesi.St. Petersburg’dan 5 saatlik araba yolculuğu ile ulaşılabilen bölgeye ayrıca tren seferleri de bulunuyor....

Google Haberlere Abone ol
Rusya’nın cennetten bir köşesi: Kareliya

Rusya’nın kuzey batısında bulunan Kareliya Cumhuriyeti, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta Rusya’nın cennetten bir köşesi.

St. Petersburg’dan 5 saatlik araba yolculuğu ile ulaşılabilen bölgeye ayrıca tren seferleri de bulunuyor. Bir dönem Finlandiya ve Rusya arasında sorun oluşturan bölge, 1956 yılından sonra Sovyetler Birliği toprağı olarak özerk cumhuriyet statüsü kazandı. Bölgenin başkenti ise Petrozavosk şehri.

Bölgedeki Fin etkisi yerleşim yerlerindeki binalarda görülebiliyor. Bölgedeki nüfusun yaklaşık yüzde 2’sini Finlandiya vatandaşları oluştururken, ayrıca binlerce Finli tatil için bu bölgeyi tercih ediyor.

Doğusunda Beyaz Deniz, güneyinde ise Ladoga Gölü’nün bulunduğu bölgenin yüzde 85’i ormanlıklarla kaplı. Bu yüzden kereste ihracatı bölgenin en önemli ihracat kaynağını oluşturuyor. Ayrıca, Kareliya’daki onlarca doğal göl ve şelale de her yıl turist akınına uğruyor.

Bölgede turistlerin en uğrak yerlerinden biri Türkçeye “Mermer kanyonu” olarak çevrilen Mramorny Karier. İçerisinde doğal yürüyüş alanlarının bulunduğu kanyonda, kayık sefası da yapmak mümkün.

Diğer bir doğal dinlenme alanı ise, Kivaç Milli ormanı. İçerisinde doğal şelalelerin bulunduğu alanda, tatilciler için ahşaptan inşa edilmiş tatil evleri bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar