Rusya’dan NATO’ya karşı tatbikat

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Baltık bölgesinde NATO’nun gerekleştirdiği Saber Strike-2014 ve BALTOPS-2014 uluslararası tatbikatları ile eş zamanlı olarak askeri tatbikatın başladığı belirtildi.Kaliningrad Bölgesi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’dan NATO’ya karşı tatbikat

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Baltık bölgesinde NATO’nun gerekleştirdiği Saber Strike-2014 ve BALTOPS-2014 uluslararası tatbikatları ile eş zamanlı olarak askeri tatbikatın başladığı belirtildi.

Kaliningrad Bölgesi’nde Batı Askeri Bölge Komutanlığı yönetiminde Baltık Filosu, Rusya Hava Kuvvetleri ve Hava İndirme Birlikleri ile birlikte geniş çaplı tatbikata başlandı. Bakanlık açıklamasında bölgede NATO birliklerinin yürüttüğü tatbikata denk personel, silah ve askeri teçhizatla tatbikat yapıldığını kaydetti.

Rusya’nın tatbikatlarına gemi grupları, havadan indirme birlikleri ve deniz piyadesi, savunma birlikleri, Mi-24 helikopterleri, Su-34 savaş uçakları ve Tu-22M3 bombardıman uçakları katılıyor.

Rusya’nın Kaliningrad kenti güneyden Polonya, doğu ve kuzeyden de Litvanya ile sınır. Avrupa’nın içinde yer alan Rus kentinin batı bölgesinde Baltık Denizi bulunuyor.

Kırım’ın Rusya’ya dahil olmasının ardından NATO, doğu Avrupa ve Karadeniz’de askeri varlığını güçlendiriyor.

NATO’nun Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya topraklarında başlattığı Saber Strike 2014 tatbikatı 9-20 Haziran ve BALTOPS 2014 ise 6-21 Haziran tarihlerinde gerçekleşiyor.

CİHAN

Yorumlar