Rusya’dan Kiev’e sert bayrak tepkisi, Dışişleri Bakanı görevden alınmalı

Moskova, Rusya’nın Kiev Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı nedeni ile Ukrayna’ya sert tepki gösterdi. BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna’nın kınanması yönündeki tasarı kabul görmezken, Ukrayna Dışişleri Bakanı’nın istifası istendi...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’dan Kiev’e sert bayrak tepkisi, Dışişleri Bakanı görevden alınmalı

Moskova, Rusya’nın Kiev Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı nedeni ile Ukrayna’ya sert tepki gösterdi. BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna’nın kınanması yönündeki tasarı kabul görmezken, Ukrayna Dışişleri Bakanı’nın istifası istendi ve Kiev yönetimi aciz olmakla suçlandı.

Rusya’nın Kiev Büyükelçiliği önünde dün toplanan 200’e yakın eylemci Rusya bayrağını indirerek, Ukrayna bayrağı asmış ve binaya yumurtalarla saldırı gerçekleştirmişti. Araçları ters çeviren eylemciler elçilik girişini lastiklerle kapatarak, kırmızı boyalarla “özgürlük ya da ölüm” yazdı. Çıkan yangına ise itfaiye müdahalede bulundu.

Ukrayna polisinin herhangi bir engellemede bulunmaması Rus basınında eleştirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı dün yaşanan saldırılarla ilgili 3 eylemcinin göz altına alındığını, camların kırılması ve diğer eylemlerle ilgili holigan davranış nedeni ile dava açıldığını duyurdu.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’dan Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsiya’yı görevden almasını istedi. Deşçitsiya, Büyükelçilik önündeki eylemcilere destek verdiğini açıklamış ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de tepki göstermişti.

Twitter’dan yazan Puşkov, “Poroşenko, Dışişleri Bakanı’nı görevden almalı. Bakan kendini kontrol edemiyor…” eleştirisi getirdi.

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Mihail Margelov da büyükelçilik önünde yaşanan olayların Kiev yönetiminin zayıflığının göstergesi olduğunu söyledi.

Margelov, “Bir taraftan doğalgaz görüşmeleri sürerken, diğer taraftan Dışişleri Bakanı Deşçitsiya ve İçişleri Bakanı Arsen Avakov’un Rusya Büyükelçiliği önüne gelerek müstehcen ifadeler kullanmaları Kiev’de yukarıdan aşağıya doğru sağlam bir yönetimin olmadığını gösteriyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar