Rusya’dan Bakü ve Erivan’a güç kullanmaktan vazgeçiniz uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında son günlerde cephe hattında artan silahlı çatışmaların durdurulmasını istedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Mariya Zaharova...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’dan Bakü ve Erivan’a güç kullanmaktan vazgeçiniz uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında son günlerde cephe hattında artan silahlı çatışmaların durdurulmasını istedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Mariya Zaharova , “Son günlerde yaşanan çatışmalar, ateşkes anlaşması ve siyasi görüşmelerle çözümü öngören çabaları ciddi şekilde ihlal ediyor. Tüm taraflara çağrıda bulunarak güç kullanmaktan vazgeçmeleri ve durumun istikrara kavuşması için derhal önlemler almalarını istiyoruz.” denildi.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında ateşkes ihlali sonucu yaşanan çatışmalarda iki gün içinde yaklaşık 15 Azerbaycan askeri şehit oldu. Azeri ve Ermeni basını Ermenistan askerleri arasında çok sayıda kayıp olduğunu, Erivan’ın rakamları kamuoyundan sakladığını iddia ediyor.

CİHAN

Yorumlar