Rusya’dan 100’den fazla savaş uçağı ile tatbikat

Ukrayna’nın doğu bölgesinde tansiyon yükselirken, Rusya 100’den fazla savaş uçağının katılımı ile olağanüstü bir tatbikat başlatıyor. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Batı ve Merkezi askeri birliklerinin katılacağı...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’dan 100’den fazla savaş uçağı ile tatbikat

Ukrayna’nın doğu bölgesinde tansiyon yükselirken, Rusya 100’den fazla savaş uçağının katılımı ile olağanüstü bir tatbikat başlatıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Batı ve Merkezi askeri birliklerinin katılacağı tatbikat bugün başlayacak ve 8 Ağustos’a kadar devam edecek.

Açıklamada, “Su-27, MiG-31, Su-34 ve Su-24 tip savaş uçaklarının yanı sıra, Mi-8, Mi-24 ve Mi-28H saldırı helikopterleri de tatbikata katılacak.” bilgisi verildi.

Ülkenin farklı bölgelerinden hava kuvvetlerine ait birliklerinin tatbikata katılması planlanıyor. İlk aşamada batı birliklerinin merkezde yeniden konuşlandırılması, ikinci aşamada da güneye yönlendirilmesi planlanıyor.

Tatbikatın amacının ülkenin hava kuvvetlerinin savaşa hazır hale getirilmesi olarak açıklandı. Ukrayna’da yaşanan gerginlik çerçevesinde Rusya’nın bir güç gösterisinde bulunduğu değerlendiriliyor.

Ukrayna’da iktidara gelen Petro Poroşenko, ülkenin doğusunda ayrılıkçı milis güçlere karşı operasyonlarını sürdürüyor. Krizin çözümünde somut ilerleme sağlanamazken, 400’den fazla Ukrayna askerinin sınırı geçerek Rusya’ya sığınacağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar