Rusya’daki intihar saldırısında ölü sayısı 15'e yükseldi

Rusya’nın Volgograd şehrindeki tren istasyonunda meydana gelen patlamada ölü sayısının 15'e yükseldiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya’daki intihar saldırısında ölü sayısı 15'e yükseldi

Rusya’nın Volgograd şehrindeki tren istasyonunda meydana gelen patlamada ölü sayısının 15'e yükseldiği bildirildi. Patlamanın intihar saldırısı olduğu ve kadın eylemci tarafından gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

Volgograd şehrindeki tren istasyonunda Moskova saati ile 12.45’te patlama meydana geldi. İstasyonun giriş katında meydana gelen patlamada en az 15 kişinin öldüğü ve 50’den fazla yaralının olduğu belirtiliyor. Bazı kaynaklara göre ölen kişi sayısı 18.

Basında yer alan haberlere göre patlama istasyon girişindeki arama turnikelerinin olduğu yerde meydana geldi. İstasyonun karşı tarafında bulunan güvenlik kamerası patlama anını görüntüledi.

Patlamanın intihar saldırısı olduğunu belirten Rusya Milli Antiterör Komitesi, saldırıyı kandın eylemcinin gerçekleştirdiğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Olay yerine çok sayıda güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde çalışmalara devam edilirken, yararlıların yakındaki hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

Patlamanın ardından Rusya genelindeki tüm tren istasyonlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı açıklandı.

İki gün önce de Kuzey Kafkasya Bölgesi şehirlerinden Pyatigorsk'te, trafik polisi binasının yakınında bomba yüklü araç patlamıştı. Patlamada iki kişi hayatını kaybederken, ondan fazla kişi de yararlanmıştı.


CİHAN

Yorumlar