Rusya’da Twitter’i kapatmak isteyen bürokrata disiplin cezası

Twitter ve Facebook başta olmak üzere sosyal ağları kapatabileceklerini söyleyen Rusya Kitle İletişim ve Denetleme Kurulu Roskomnadzor Başkan Yardımcısı Maksim Ksenzov’a disiplin cezası verildi.Rusya İletişim Bakanlığı basın bürosundan...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da Twitter’i kapatmak isteyen bürokrata disiplin cezası

Twitter ve Facebook başta olmak üzere sosyal ağları kapatabileceklerini söyleyen Rusya Kitle İletişim ve Denetleme Kurulu Roskomnadzor Başkan Yardımcısı Maksim Ksenzov’a disiplin cezası verildi.

Rusya İletişim Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamada, sosyal ağları kapatmak yönündeki ifadeleri üzerine Ksenzov hakkında inceleme başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada, “Komisyonumuz tarafından yapılan inceleme sonucunda Roskomnadzor Başkan Yardımcısı’na disiplin cezası uygulanması kararı alındı.” bilgisi verildi.

Konuyu araştıran bakanlık özel komisyonuna göre, Roskomnadzor Başkan Yardımcısı Ksenzov, ilgili Rusya Federasyonu mevzuatını ihlal ederek “görevini yanlış kullanmış”.

MEDVEDEV’DEN SERT TEPKİ: AKLINIZI KULLANIN!

Önceki gün Ksenzov, bazı yabancı internet şirketlerinin Rus makamlarla temasa geçmediğini ve internet kullanıcılarını siyasi olarak kullandığını iddia etmişti. Ksenzov, kurum olarak bu kuruluşları ciddi tehlike olarak gördüklerini ve Rusya’nın bu tür kurumları kapatmaya hazır olduğunu ifade etmişti. Ksenzov, “Gerekirse Rusya’da Twitter ve Facebook kısa sürede kapatılabilir. Kapatılmasında risk görmüyoruz.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Daha sonra Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Twitter ve Facebook’un kapatılması yönünde açıklama yapan yetkiliye sert tepki göstermişti. Rusya Başbakanı bu tür açıklamalar yapmadan önce akıllarını kullanmalarını isteyerek, “Aktif sosyal ağlar kullanıcısı olarak, site sahipleri ve kullanıcıların Rusya yasalarını dikkate almaları gerektiğine inanıyorum. Sanayinin gelişmesinden sorumlu olan yetkililer, sosyal ağların kapatılması yönünde açıklamalar yapmak yerine, bazen de akıllarını kullanmaları gerekiyor…” diye kendisi Facebook sayfasından not etmişti.

Medvedev’in sert tepkisinin ardından Ksenzov, sözlerinin yanlış anlaşıldığını açıklayarak geri adım atmıştı. CİHAN

Yorumlar