Rusya’da sahte uçuş diploması operasyonu

Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Teşkilatı (FSB) ve Transit Polisi tarafından yapılan ortak araştırma sonucu, 60’dan fazla pilotun elde ettikleri sahte belge ve diplomalarla uçtukları ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da sahte uçuş diploması operasyonu

Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Teşkilatı (FSB) ve Transit Polisi tarafından yapılan ortak araştırma sonucu, 60’dan fazla pilotun elde ettikleri sahte belge ve diplomalarla uçtukları ortaya çıktı. Rusya’da faaliyet gösteren 14 farklı havayolunda çalışan pilotlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde faaliyet gösteren Uçuş eğitim-Pratik Merkezinde gerçekleşen olayla ilgili Petr Kadıev adlı bir eğitmen gözaltına alındı. Eğitmen hakkında sahte belge düzenlemek suçundan soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Rus basınına açıklama yapan St. Petersburg Uçuş Eğitim-Pratik Merkezi Müdürü Aleksandr Lesov, polisin binadaki tüm belgelere el koyduğunu ifade etti. Gözaltına alınan kişinin çalışma arkadaşları olduğunu belirten Lesov, “Şu an resmi soruşturma devam ediyor. Suçu ispatlanana kadar masumdur karinesi hala geçerli. Soruşturma bitmeden bu konu hakkında konuşmam doğru olmaz.” şeklinde konuştu.

Soruşturmanın diğer bölgelerde ki eğitim merkezlerinde de başlatıldığı Rus basınında yer alırken, şüpheli durumdaki pilotların önümüzdeki günlerde tek tek çağırılıp sorgulanması bekleniyor. Ayrıca pilotların suçları kesinleşirse “Dolandırıcılık” suçlamasıyla haklarında dava açılacak.

Geçtiğimiz ay Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da yolcu uçağının düşmesinin ardından Rus güvenlik güçleri ve savcılık, uçuş belgesi veren kurumlarda soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma sonucunda Rusya Federal Hava Ulaşım Ajansı (Rosaviatsia) Bölüm Başkan Yardımcısı Sergey Korovin, pilotlardan rüşvet aldığı suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Daha önce de, Krasnoyar Uçuş Eğitim Merkezi Müdürü Vladimir Fefelvo, benzer bir suç yüzünden 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. CİHAN

Yorumlar