Rusya’da ikinci terör saldırısı troleybüse; 12 kişi yaşamını yitirdi

Rusya’nın Volgograd kentinde 24 saat geçmeden ikinci bir terör saldırısı daha gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da ikinci terör saldırısı troleybüse; 12 kişi yaşamını yitirdi

Rusya’nın Volgograd kentinde 24 saat geçmeden ikinci bir terör saldırısı daha gerçekleştirildi. Yerel saatle 08.10’da troleybüste meydana gelen patlamada 12 kişi yaşamını yitirirken, 28 kişi de yaralandı. Rusya Soruşturma Komisyonu yaralılar arasında çocukların da bulunduğunu açıkladı.

Rusya’da aynı kentte tren istasyonuna yönelik bir kadın intihar eylemcisinin dün gerçekleştirdiği saldırı da ölenlerin sayısı ise 17’ye yükseldi. 40’dan fazla yaralıdan durumu ağır olanların olduğuna dikkat çekiliyor.

Amatör kameraya yansıyan görüntülerde halkın panik hali ve tavanı parçalanan troleybüs görülüyor. Patlamanın etkisi ile çevrede bulunan binaların camları da kırıldı.

Rusya Terörle Mücadele Komisyonu patlamanın troleybüsün içine bırakılan patlayıcı maddenin infilak ettirilmesi ile gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtti.

Görgü tanıklarından Alina Averyasova Rus basınına yaptığı değerlendirmede, patlama sırasında uykuda olduğunu, büyük bir patlama ile uyandığını söyledi. Bir anda iki katlı binanın camlarının kırıldığını ve toz duman içerisinde patlamanın meydana geldiği aracı gördüğünü ve insanların panik halinde etrafa kaçmaya çalıştığını söyledi. Çok kısa sürede polis araçları ve ambulansların olay yerine geldiğini belirten tanık, “Polis güvenlik şeridi oluşturarak, etrafta başka patlayıcı madde olup olmadığını araştırmaya başladı. Tüm faciayı gördüm ve çok korktum…” dedi.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin saldırının terör eylemi olduğunu, 24 saat içinde aynı kentte ikinci saldırının meydana geldiğini söyledi. Başkent Moskova dahil Rusya’nın bir çok kentinde güvenlik tedbirleri artırıldı.

Bir günde iki terör saldırısının meydana gelmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dmitri Medvedev’le acil bir görüşme yaptı. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, “Görüşmede kurbanlara yönelik sağlık ve maddi yardımların bir an önce ulaştırılması konusu da ele alındı…” dedi. Rusya hükümeti dün meydana gelen saldırıda ölenlerin yakınlarına 1 milyon ruble (30 bin dolar) yardım verilmesini kararlaştırdı.

Rusya’nın Kafkas bölgesinde artan saldırıların hedefinin 7 Şubat’ta başlayacak Soçi Kış Olimpiyatları olduğu belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar