Rusya’da gizli depoda 87 milyon Euro’luk kehribar bulundu

Rusya’nın Avrupa sınırında Kaliningrad bölgesinde gizli bir depoda 2.Dünya Savaşı’ndan kalma 87 milyon Euro değerinde kehribar bulundu.İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, resmi iç istihbarat FSB ve polisin yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da gizli depoda 87 milyon Euro’luk kehribar bulundu

Rusya’nın Avrupa sınırında Kaliningrad bölgesinde gizli bir depoda 2.Dünya Savaşı’ndan kalma 87 milyon Euro değerinde kehribar bulundu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, resmi iç istihbarat FSB ve polisin yaptığı ortak operasyonda gizli bir depo ortaya çıkarıldı. Depoda savaş yıllarında Nazilere ait olduğu tespit edilen içi kehribar dolu toplam 30 ton civarında bin 300 çuval bulundu.

Aramanın Rus iş adamı Viktor Bogdan’a açılan soruşturma kapsamında yapıldığı ifade edildi. Soruşturmaya göre, bulunan pahalı taşlar suç çetesi aracılığıyla Rusya ve yurtdışında satılacaktı.

Rus basını, Temmuz 2012’de de iş adamı Bogdan’a ait gizli depodan 30 milyar rublelik 60 ton kehribar bulunduğuna dikkat çekti. Polonya’da yakalanan iş adamının yakın zamanda Rusya’ya iade edilmesi bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar