Rusya’da devlet cenaze sektörüne el koyuyor

Rusya'da devlet cenaze defin sektörüne el koymak için harekete geçti. Uzmanlara göre, sırf başkent Moskova’da cenaze törenleri ile ilgili sektörün yıllık hacmi 10 milyar rubleye (300 milyon dolar) ulaşıyor.Rus basınına göre, cenaze defin...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da devlet cenaze sektörüne el koyuyor

Rusya'da devlet cenaze defin sektörüne el koymak için harekete geçti. Uzmanlara göre, sırf başkent Moskova’da cenaze törenleri ile ilgili sektörün yıllık hacmi 10 milyar rubleye (300 milyon dolar) ulaşıyor.

Rus basınına göre, cenaze defin sektöründen Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı sorumlu olacak. Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men'in Başbakan Dmitri Medvedev’e sektörle ilgili sorumluluğu almaya hazır olduklarını söylediği ifade ediliyor. Medvedev’in teklife olumlu cevap verdiği ifade belirtildi.

Haberlere göre, Bakan Men'in Medvedev'e sunduğu öneri mektubunda devletin son 14 yılda cenaze defin sektörünü ilgisiz bıraktığı, dolayısıyla piyasanın kontrol edilemediğine işaret etti. 2003 yılında cenaze ve defin işlemleri yerel mercilere devredilmiş, fakat istenilen sonuca ulaşılamamıştı.

Rus uzmanlar, ülke genelinde cenaze ticaretinin yıllık hacmiyle ilgili rakam vermekte zorlanıyor. Uzmanlara göre, sektörde yer alan şirketlerin sayı ve faaliyetleri de kontrol edilemiyor.

Her yıl Moskova’da uluslar arası Necropol Cenaze İşleri Fuarı düzenleyen Necropol İşletmesi Başkanı Sergey Yakuşin’e göre ekonomik kriz bulundukları sektörü etkilemiyor. Ölümün sürekli bir iş olduğunu hatırlatan Yakuşin, “Ölüm durmuyor. İstikrarlı. Finansal krizlere karşı da korumalı.” şeklinde konuştu.

Bakan Men, Ortodoks Kilisesi’nin ünlü din adamı Aleksandr Men’in oğlu olması itibari ile dikkat çekiyor. CİHAN

Yorumlar