Rusya’da 'çifte vatandaşlığa ceza kanunu' yürürlüğe girdi

Rusya’da 'çifte vatandaşlığa ceza kanunu' bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Resmi haber ajansı İtar Tass ise, çifte vatandaşlık durumuyla ilgili mercilere başvurmak için Federal Göçmen Servisi’ne (FMS) ait bildiri forumunun hazır olmadığına...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da 'çifte vatandaşlığa ceza kanunu' yürürlüğe girdi

Rusya’da 'çifte vatandaşlığa ceza kanunu' bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Resmi haber ajansı İtar Tass ise, çifte vatandaşlık durumuyla ilgili mercilere başvurmak için Federal Göçmen Servisi’ne (FMS) ait bildiri forumunun hazır olmadığına dikkat çekti.

Yasa 4 Haziran’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanmıştı. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rusya parlamentosu alt kanadı Duma mülkiyet komisyonu uzmanı ve anayasa mahkemesi danışmanı avukat Nikita Filippov, yeni yasaya göre çifte vatandaşların durumlarını bildirmek zorunda olduklarına işaret etti. Filippov, “Rusya’da sürekli olarak yaşayan çifte vatandaşlar, yazılı olarak ikinci vatandaşlığını bildirmek zorundalar. Yazılı belgenin FMS'ye gönderilmesi gerekiyor. Ayrıca çifte vatandaşların çocukları da eğer çifte vatandaşlar ise bunu da bildirmeleri şart. Aynı şekilde Rusya vatandaşları da başka bir ülkenin vatandaşlığını bildirmek zorunda, benzer şekilde Rusya’da yaşayan yabancı vatandaşlar da kendi vatandaşlık durumlarını bildirmeliler.” dedi.

Bilgilendirmenin yapılmaması durumunda ise ceza uygulanacağını hatırlanan Filippov, “İki farklı ceza uygulanacak, idari ve adli ceza. Eğer 60 gün içinde yazılı bilgilendirme yapılmazsa, ya da yanlış bir şekilde yapılırsa o zaman idari ceza kapsamına giriyor. Bunun cezası 500 ile bin ruble arası. 60 günü geçtikten sonra yine bilgilendirme yapılmazsa o zaman durum adli ceza kapsamına giriyor. 200 bin ruble veya 1 yıllık maaş cezası uygulanabilir. Ya da 400 saatlik zorunlu çalışma cezası. Eğer 4 aydan sonra çifte vatandaşlar bu saydıklarımı yapmazlarsa o zaman onları idari ve adli cezalar bekliyor.” şeklinde uyardı.

CİHAN

Yorumlar