Rusya’da bölücülük çağrısı yapanlara 5 yıl hapis cezası verilecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede toprak bütünlüğünü tehdit eden ve bölücülük çağrısı yapan şahısların cezalandırılmasa ilişkin yasayı imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da bölücülük çağrısı yapanlara 5 yıl hapis cezası verilecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede toprak bütünlüğünü tehdit eden ve bölücülük çağrısı yapan şahısların cezalandırılmasa ilişkin yasayı imzaladı. Bölücülük çağrısı yapanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Aralık ayının başında üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Putin, bölücülükle ilgili çağrıların anayasaya aykırı olduğunu hatırlatmış, bunu yapanlarında cezalandırılması gerektiğini söylemişti.

Yasaya göre, bölücülük çağrısı yapanlara yaklaşık 9 bin dolar para cezası, 300 saat kamu yararına çalışma cezası yada 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Eğer bölücülük çağrısı basın yada internet yoluyla yapılırsa, bu kişilere 5 yılı kadar hapis cezası verilecek.

7 Kasım’da Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova’ya yakın Novo Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında kabul ettiği aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski’yi tabanında bazı kesimleri memnun etmek için yaptığı açıklamalarla Rusya’nın çıkarlarına zarar verdiği uyarısında bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar