Rusya’da bir kişinin yuttuğu rüşvet parası midesinden çıkarıldı

Rusya’nın uzak doğusunda yer alan Amur bölgesinde polise rüşvet vermeye çalışan bir kişi, elindeki paraları yutarak rüşvet cezasından kurtulmak istedi. Ancak hastaneye kaldırılan şahsın midesinden paralar çıkartılarak aleyhinde dava...

Google Haberlere Abone ol
Rusya’da bir kişinin yuttuğu rüşvet parası midesinden çıkarıldı

Rusya’nın uzak doğusunda yer alan Amur bölgesinde polise rüşvet vermeye çalışan bir kişi, elindeki paraları yutarak rüşvet cezasından kurtulmak istedi. Ancak hastaneye kaldırılan şahsın midesinden paralar çıkartılarak aleyhinde dava süreci başlatıldı.

Tunda tren istasyonunda polisin şüphelenerek araması sonucu bir kişinin üzerinde yasadışı özellikte bir bıçak bulundu. Polisin tutuklamasından korkan şahıs, 3 bin ruble (86 dolar) rüşvet vermek istedi. Ancak polis rüşvet gerekçesi ile şahısı ikinci bir suçtan gözaltına almak istedi. Olay sırasında parayı ağzına atan şahıs 3 adet binlik banknotu yutmayı başardı.

Acil hastaneye kaldırılan vatandaşın midesinden gastroscopy yöntemi ile midesinden paralar çıkarıldı. Şahsın rüşvet vermek suçundan 2 yıl hapis cezası ya da rüşvet miktarının 10 katı para cezasına çarptırılması bekleniyor.

Nisan ayında da Amur bölgesinde bir polis bir iş adamından aldığı 2 bin 700 doları yutmaya çalışırken yakalanmıştı.

CİHAN

Yorumlar