Rusya yanlısı milis güçler de ateşkes ilan etti

Ukrayna’nın doğu bölgesinde devam eden iç savaşta Rusya yanlısı gruplar da ateşkes ilan etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 27 Haziran’a kadar tek taraflı olarak ateşkes ilan etmiş, yerel milis güçlerin silah bırakmasını istemişti.Donetsk...

Google Haberlere Abone ol
Rusya yanlısı milis güçler de ateşkes ilan etti

Ukrayna’nın doğu bölgesinde devam eden iç savaşta Rusya yanlısı gruplar da ateşkes ilan etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 27 Haziran’a kadar tek taraflı olarak ateşkes ilan etmiş, yerel milis güçlerin silah bırakmasını istemişti.

Donetsk bölgesi federasyon yanlısı liderlerinden Alaksander Borodey, 27 Haziran’a kadar milis güçlere ateşkes çağrısı yaptı. Borodey, ateşkes çağrısını barış planına katkı sağlaması için oluşturulan üçlü grupla görüşmesinin ardından yapması dikkat çekti.

Ateşkes sürecinin Rusya ve AGİT tarafından izleneceğini kaydeden Borodey, bu süreçte krizin çözümüne yönelik müzakerelere başlanmasını ümit ettiğini söyledi.

Rusya’nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, Ukrayna yönetimini temsilen eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, Donbas’ı temsilen Viktor Medvedçuk ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcileri barış planını ele aldı.

Taraflar arasındaki ateşkes Rusya ve AGİT tarafından gözlemlenecek.

Rusya’nın Kiev Büyükelçisi Zurabov iki konu üzerinde çalışmaların sürdüğünü, kalıcı bir barış ve iç müzakerelerin başlamasının önemli olduğunu vurguladı.

Ukrayna eski Cumhurbaşkanı Kuçma da, müzakerelerin başlamasından memnun olduklarını, devasa sorunun hızlı bir şekilde çözülmesini kimsenin beklemediğini, ancak ateşkesin ilanının çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yapıcı bir barış planına destek veriyor. CİHAN

Yorumlar