Rusya yanlıları AGİT gözlemcilerini serbest bıraktı

Ukrayna’nın Slavyansk kenti halk milisleri lideri Vyaçıslav Ponomaryov, bölgede tutulan tüm AGİT gözlemcilerinin serbest bırakıldığını ve karşı kontrol noktasına teslim edildiğini açıkladı.Interfax’a telefonla bilgi veren Ponomaryov,...

Google Haberlere Abone ol
Rusya yanlıları AGİT gözlemcilerini serbest bıraktı

Ukrayna’nın Slavyansk kenti halk milisleri lideri Vyaçıslav Ponomaryov, bölgede tutulan tüm AGİT gözlemcilerinin serbest bırakıldığını ve karşı kontrol noktasına teslim edildiğini açıkladı.

Interfax’a telefonla bilgi veren Ponomaryov, “Biz onları serbest bıraktık. Karşı tarafın güvenlik noktasına ulaştırdık. Onların güvenliği için elimizden geleni yaptık.” dedi.

Twitter’dan değerlendirmede bulunan AGİT, 7 askeri gözlemcinin serbest bırakıldığını doğruladı. Ukrayna yönetimi ve Rusya adında görüşmeleri sürdüren temsilci Vladimir Lukin gözlemcilerin serbest kaldığını belirtti.

AGİT’in görevlendirmesi ile Ukrayna’ya giden 8 askeri gözlemci 5 Ukraynalı ile birlikte Slavyansk kentine girmişti. Yerel milis güçlerce burada 25 Nisan’da göz altına alınan heyetten bir İsveçli sağlık gerekçesi ile serbest bırakılmıştı.

Yerel güçler AGİT gözlemciler ile Kiev’in tutukladığı milis liderlerini takas etmeyi planlıyordu. Rusya de yerel güçlerden AGİT gözlemcilerini serbest bırakmalarını istemişti.

CİHAN

Yorumlar