Rusya Ukrayna’ya hava sahasını kapatmakla tehdit etti

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Rusya’nın hava sahasını Ukrayna’ya kapatabileceği tehdidinde bulundu.Başkent Moskova’da konuşan Puşkov, Rusya’ya karşı dostane olmayan...

Google Haberlere Abone ol
Rusya Ukrayna’ya hava sahasını kapatmakla tehdit etti

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Rusya’nın hava sahasını Ukrayna’ya kapatabileceği tehdidinde bulundu.

Başkent Moskova’da konuşan Puşkov, Rusya’ya karşı dostane olmayan harekette bulunan herhangi bir ülkeye, aynı şekilde cevap verme haklarının bulunduğunu ifade etti.

Rus hükmet üyelerinin uçuşlarının engellenmesi karşılığında Rusya’nın baskı yapacağından kuşku duyulduğu takdirde, Rusya’nın anında karşı tedbirler uygulaması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı, ayrıca Ukrayna’nın giriştiği eylemlerin olumsuz sonuçlar doğuracağı konusunda uyarılması gerektiğini savundu.

Puşkov, “Biz henüz meşruiyetini sağlamamış bu ülkeye (Ukrayna) ülkemize karşı bu şekilde davranmasına izin veremeyiz. Eğer bu şekilde bir adım tekrar ederse, Rusya gerektiği anda uçuşları engelleme hakkını saklı tutmaktadır. Ya uçağın kendi hava sahasından, meşru olmayan Ukrayna hükümeti temsilcilerinin (hava sahasına) geçmesini engeller, ya da yaşanan olayda ki gibi yönünü değiştirir.” şeklinde konuştu.

Moldova'nın ayrılıkçı bölgesi Transdinyester bölgesinde düzenlenen 9 Mayıs zafer bayramı kutlamalarına katılmak için havalanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi Dimitri Rogozin’in uçağı Ukrayna’nın hava sahasını kapatmasının ardından yönünü değiştirmek zorunda kalmıştı. Dönüşte bu kez Romanya engeline takılan Rogozin’in uçağı, bu ülkenin de hava sahasını kapatmasının ardından rotasını yeniden değiştirmişti. CİHAN

Yorumlar