Rusya-Türkiye gazeteciler formu Moskova’da başladı

Rusya ve Türkiye arasında gelişen ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkiler medya alanına taşınıyor. Türkiye ve Rusya’dan onlarca basın mensubu, Rusya’nın başkenti Moskova’da, Rusya Devlet Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde (RGGU) bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Rusya-Türkiye gazeteciler formu Moskova’da başladı

Rusya ve Türkiye arasında gelişen ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkiler medya alanına taşınıyor. Türkiye ve Rusya’dan onlarca basın mensubu, Rusya’nın başkenti Moskova’da, Rusya Devlet Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde (RGGU) bir araya geldi.

“Asya ile Avrupa Arasında Medya Köprüsü” başlığı ile toplanan forum 6-7 Haziran tarihlerinde iki ülke medya ilişkilerini masaya yatıracak.

Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü Başkanı Mihail Meyer, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, MedyaSoyuz Başkan yardımcısı Yelena Zelinskaya, Rusya parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili ve Rusya-Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı İldar Gilmutdinov, RGGU Rektörü Efim Pivovar açılış konuşması yaptı.

RGGU, MedyaSoyuz, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ve Türk-Rus Kültür Merkezi’nin birlikte organize ettiği forumda, “Rusya Medyasında Türkiye, Türkiye Medyasında Rusya Algısı”, “Okuyucu Kitle Araştırmaları”, “Çok Kültürlülük ve Birlikte Yaşama Pratiğinde Medyanın Rolü”, “Sivil Toplum Kuruluşları ve Medya İlişkileri” başlıkları ile oturumlar gerçekleşiyor. Katılımcılar oturumlar sonunda ortak bir bildiri de kabul edecek.

CİHAN

Yorumlar