Rusya, Türkiye-Ermenistan diyalogunun başlaması için yardıma hazır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan’la birlikte Erivan’da düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye ile Ermenistan arasında herhangi bir ön şart ortaya koymadan ilişkilerin normalleşmesi...

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Türkiye-Ermenistan diyalogunun başlaması için yardıma hazır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan’la birlikte Erivan’da düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye ile Ermenistan arasında herhangi bir ön şart ortaya koymadan ilişkilerin normalleşmesi için gerekli yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı da Rusya ve diğer ülkelerin herhangi bir ön şart ortaya koymadan ikili ilişkilerin normalleşme sürecini desteklediklerini ifade etti.

Ermenistan ile Türkiye arasında yapılan Zürih Protokolleri’nin imza töreninde Lavrov’un da hazır bulunduğu kaydeden Nalbantyan, Rusya’nın bir çok açıklamasında pozisyonunu dile getirdiğini ifade etti.

Lavrov da, “Biz öncesinde ve sonrasında Ermenistan-Türkiye diyalogunun devamına destek verdik.” teyidinde bulundu. Rus Bakan son sözün taraflara ait olacağının da altını çizdi.

Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasına dair protokol, İsviçre’nin Zürih kentinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan tarafından Ekim 2009’da imzalanmıştı. Mevcut sınırın karşılıklı olarak tanınmasını öngören protokol parlamentoların onay sürecinden geçemediği için bugüne kadar yürürlüğe giremedi.

Lavrov, Erivan temasları çerçevesinde Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la da bir araya geldi.

CİHAN

Yorumlar