Rusya, tüm dünyada “Olimpiyat Ateşkesi” ilan edilmesini istedi

Rusya’nın 7 yıldır hazırlıklarını yaptığı Soçi Kış Olimpiyatları 7 Şubat’ta yapılacak muhateşem bir törenle başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Rusya, tüm dünyada “Olimpiyat Ateşkesi” ilan edilmesini istedi

Rusya’nın 7 yıldır hazırlıklarını yaptığı Soçi Kış Olimpiyatları 7 Şubat’ta yapılacak muhateşem bir törenle başlayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törene 60’ın üzerinde devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor.

Soçi’ye geçen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugünden itibaren misafirlerini karşılamaya başladı. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Çin lideri Xi Jinping ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’la bugün görüşecek Putin, Başbakan Erdoğan’la yarın bir araya gelecek. Görüşmelerde Suriye krizi başta olmak üzere, Ukrayna sorunu, Afganistan, Ortadoğu ve diğer bölgesel ve uluslararası sorunlar masaya yatırılacak.

Olimpiyatların başlaması vesilesi ile bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, başta Suriye olmak üzere tüm dünyada silahların susmasını ve ateşkes ilan edilmesini istedi.

Kış Olimpiyatları’nın ev sahibi olarak Rusya Federasyonu’nun silahlı çatışmalarda yer alan tüm taraflara ülke ya da kıta farkı gözetmeksizin bir çağrısı olduğunu ilan eden Bakanlık, “Tüm dünyada Olimpiyat Ateşkesi yapılmasını talep ediyoruz.” çağrısında bulundu.

Bakanlık açıklamasında özellikle bölgede ciddi bir istikrar bozucu etkisi olan Suriye’de kanlı çatışmaların durmasına yönelik bir çağrı olduğunun altını çizdi.

Rusya’nın çağrısına BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da destek veriyor.
CİHAN

Yorumlar