Rusya tepki gösterdi, CNN “ucube heykel” için özür diledi

CNN uluslar arası dünyada ucube heykellerin yer aldığı listeye Belarus’ta yer alan Kahramanlık Anıtı’nı eklemesi Moskova ve Minsk’in sert tepkisine yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya tepki gösterdi, CNN “ucube heykel” için özür diledi

CNN uluslar arası dünyada ucube heykellerin yer aldığı listeye Belarus’ta yer alan Kahramanlık Anıtı’nı eklemesi Moskova ve Minsk’in sert tepkisine yol açtı. CNN özür açıklaması yayınladı.

Sovyet askerleri Brest Kalesi’ni İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına karşı korurken en az 4 bin Sovyet askeri yaşamını yitirdi.

CNN, Brest Kalesi kahramanları anısına dikilen anıtın listeye alınmasının kasıtlı olmadığını ve özür dilediklerini belirtti. Açıklamada, “Askerlerin yaşamını yitirdiği anıta saygı gösteren insanların tepkisini kabul ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Rusya Washington Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, reyting düşüncesi ile tarihi değerlere hakaret edilemeyeceği, orada zorlu mücadele veren insanların anılarının bu şekilde sıradan bakışla değerlendirilemeyeceği belirtildi.

Ruysa Dışişleri Bakanlığı insan hakları temsilcisi Konstantin Dolgov, CNN’in “alaycı ve çirkin” davranışının kabul edilemeyeceği eleştirisinde bulundu. Dolgov, “Ortak düşmanımız Nazizme karşı zafer kazanmak için kendilerini feda eden Sovyet halklarının kahramanlıkları asla unutulmamalı…” dedi.
CİHAN

Yorumlar