Rusya tarihinde ilk kez kutuplara paraşütle indirme yaptı

Rusya Hava İndirme Birliği, bölgeye ulaşan İl-76 uçakları ile kutup bölgesinde yer alan Novosibirsk takımadalarından Temp’e paraşütle indirme yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya tarihinde ilk kez kutuplara paraşütle indirme yaptı

Rusya Hava İndirme Birliği, bölgeye ulaşan İl-76 uçakları ile kutup bölgesinde yer alan Novosibirsk takımadalarından Temp’e paraşütle indirme yaptı. Bölgeye ilk kez bu oranda bir askeri birlik paraşütle iniş yaptı.

Toplam 350 asker inişe 15 dakika kala paraşütlerini açarak uçaklardan atladı. Lojistik malzemeler ve askeri teçhizatlar da paraşütle bölgeye indirildi. Özel ekibin inişinde Arbalet paraşüt sistemleri kullanıldı.

Interfax’ın haberine göre, Hava İndirme Birliği Sözcüsü Yevgeni Meşkov basına verdiği bilgide, bölgede bulunan askerlerin 40 dakika içinde bölgeyi ele geçirme, kontrolü sağlama gibi savaş oyunu gerçekleştirdiğini belirtti. Bölgeyi düşman güçlerden temizleyen Rus askerleri ağır askeri nakliye uçaklarının inişi için de bölgeyi hazır hale getirdi.

Meşkov, tatbikata katılan paraşüt birliğine operasyon boyunca sıcak yemek verme imkanları olduğunu da belirtti.

Ukrayna’da yaşanan kriz sonrası Rus ordusundaki hareketlilik sürüyor. Rusya Rostov bölgesine de 4 bin askerle paraşütle indirme tatbikat yaparken, Belarus’la ortak hava savuna sistemini test amacı ile bölgeye 9 savaş uçağı gönderildi. CİHAN

Yorumlar