Rusya: Suriye seçimleri, Ukrayna seçimlerine benziyor

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Mihail Margelov, Suriye’de Beşşar Esed’in koltuğunu koruduğu seçimlerin, Ukrayna seçimlerine benzediğini söyledi.Ukrayna’da gerçekleşen devrimin...

Google Haberlere Abone ol
Rusya: Suriye seçimleri, Ukrayna seçimlerine benziyor

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Mihail Margelov, Suriye’de Beşşar Esed’in koltuğunu koruduğu seçimlerin, Ukrayna seçimlerine benzediğini söyledi.

Ukrayna’da gerçekleşen devrimin ardından yapılan seçimlerde Petro Poroşenko’nun ilk turda seçilmesini değerlendiren Margelov, “Ukrayna ve Suriye seçimleri arasında kalite değil oran farkı var. İki ülke de askeri operasyonların ve masumların akan kanlarının gölgesinde seçimlere gidildi.” eleştirisi getirdi.

Rusya’nın davet edilmediği G7 zirvesinde Suriye’deki seçimlerin reddi ve Ukrayna seçimlerinin onaylanmasını eleştiren Margelov, “Batılı ülkelerin çifte standart yaklaşımları günlük uygulama haline geldi.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç de Suriye seçimlerinin demokratik standartlar açısından mükemmel olmamasına rağmen, meşruiyetinde şüphe olmadığını söyledi.

Güvenlik açısından zor bir durum olmasına rağmen Rus gözlemcilerin şeffaf bir atmosfer olduğunu kaydettiklerini savunan Lukaşeviç, “Elbette bu şartlar demokratik standartları yüzde 100 karşılamıyor.” tespitinde bulundu.

Lukaşeviç, Mısır’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de Abdülfettah El Sisi’nin kazanmasını pozitif olarak değerlendirdiklerini, Moskova’nın Kahire ile ilişkileri karşılıklı çıkarlara uygun olarak geliştirmeye hazır olduğunu vurguladı.

CİHAN

Yorumlar