Rusya: Politkovskaya’nın azmettiricisi için Türkiye’den yardım alamadık

Rusya Soruşturma Komisyonu, 2006’ta öldürülen Rus gazeteci Anna Politkovskaya cinayetinin azmettiricisinin ortaya çıkarılmasında Türkiye’den istedikleri yardımı alamadıklarını söyledi.Dün Moskova Kent Mahkemesi, Politkovskaya’nın ölümüne...

Google Haberlere Abone ol
Rusya: Politkovskaya’nın azmettiricisi için Türkiye’den yardım alamadık

Rusya Soruşturma Komisyonu, 2006’ta öldürülen Rus gazeteci Anna Politkovskaya cinayetinin azmettiricisinin ortaya çıkarılmasında Türkiye’den istedikleri yardımı alamadıklarını söyledi.

Dün Moskova Kent Mahkemesi, Politkovskaya’nın ölümüne neden olan 5 sanığa 12 yıldan ömür boyu hapse kadar ceza verirken Soruşturma Komisyonu resmi sözcüsü Vladimir Markin, azmettiriciyi aradıklarını söyledi. Markin, “Azmettiricinin ortaya çıkarılması için faal çalışmalar yapıyoruz. Ne yazık ki bir çok şey yabancı meslektaşlarımıza bağlı. Örneğin, cinayetle ilgili İngiltere ve Türkiye güvenlik güçlerine hukuksal yardım hususunda isteklerimizi gönderdik. Fakat şimdiye kadar taleplerimizle ilgili henüz hiç bir yanıt alamadık.” şeklinde konuştu.

Mahkemenin kararını değerlendiren Politkovskaya'nın oğlu İlya, azmettiricilerin henüz ortada olmadığını söyledi. Interfax’a değerlendirmede bulunan İlya, “Azmettiricilerle ilgili bir çok soru işareti duruyor… Biz davanın ilerletilmesi konusunda her türlü işbirliğine hazırız.” dedi.

CİHAN

Yorumlar