Rusya: Politkovskaya olayında Türkiye’den destek alamadık

Rusya Soruşturma Komisyonu, 2006’ta öldürülen Rus gazeteci Anna Politkovskaya cinayetinin azmettiricisinin ortaya çıkarılmasında Türkiye’den istedikleri yardımı alamadıklarını iddia etti. Rus muhalif Novaya Gazeta gazetesinin yorumcu yazarı...

Google Haberlere Abone ol
Rusya: Politkovskaya olayında Türkiye’den destek alamadık

Rusya Soruşturma Komisyonu, 2006’ta öldürülen Rus gazeteci Anna Politkovskaya cinayetinin azmettiricisinin ortaya çıkarılmasında Türkiye’den istedikleri yardımı alamadıklarını iddia etti.

Rus muhalif Novaya Gazeta gazetesinin yorumcu yazarı Polikovskaya’nın cinayetiyle ilgili gelişmeleri değerlendiren Soruşturma Komisyonu resmi sözcüsü Vladimir Markin, azmettiricinin ortaya çıkarılması için faal çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili bazı sorunların olduğuna işaret eden Markin, “Ne yazık ki bir çok şey yabancı meslektaşlarımıza bağlı. Örneğin, cinayetle ilgili İngiltere ve Türkiye güvenlik güçlerine hukuksal yardım hususunda isteklerimizi gönderdik. Fakat şimdiye kadar taleplerimizle ilgili hiç bir yanıt alamadık.” şeklinde konuştu.

2011 yılında Politkovskaya davasında eski bir emniyet görevlisi Yarbay Dmitri Pavluçenko cinayete azmettirmek şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Gelişmelerin ardından sözcü Markin, bu kişi hakkında ellerinde deliller olduğunu belirterek "Ancak henüz bu bilgileri açıklamak için çok erken" ifadelerini kullanmıştı.

CİHAN

Yorumlar