Rusya nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası füze denedi

Ukrayna’da yaşanan krizle tansiyon yükselirken, Rusya çok başlık taşıyabilen RS-24 (Yars) kıtalararası balistik füzesi fırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası füze denedi

Ukrayna’da yaşanan krizle tansiyon yükselirken, Rusya çok başlık taşıyabilen RS-24 (Yars) kıtalararası balistik füzesi fırlattı. Rusya’nın en batı bölgesinden ateşlenen füze en doğusuna ulaştı.

Rusya Savunma Bakanlığı Stratejik Füze ve Uzay Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada TSİ 09.40’da Finlandiya sınırı Arhangelsk bölgesi Plesetsk uzay üssünden hareketli füze rampasından fırlatılan füze Kamçatka bölgesi Kura test alanında hedefi başarılı bir şekilde vurduğu belirtildi.

Füze denemesi ile ilgili açıklamada bulunan Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Yegorov, “Votkinsk füze fabrikasında imal edilen Yars tip füzelerin genel bir güvenliğinin test edilmesi planlanıyor. Deneme füze Kamçatka bölgesi Kura test alanına ulaştı. Fırlatma başarılı bir şekilde gerçekleşti.” dedi.

RS-24’ler Moskova Enstitüsü Termal Mühendisliği tarafından üretildi. Topol-M’le benzer teknolojik alt yapıyı kullanan füzeler daha kısa zamanda ve daha az maliyetle üretilmesi ile dikkat çekiyor.

Çok başlıklı RS-24 füzelerin hizmete girmesi ile Rusya Stratejik Gücü karşı füze savunma kabiliyetini ve nükleer caydırıcılık gücünü önemli ölçüde artırıyor.

RS-24’ler Rusya’nın nükleer gücünde yer alan Topol, RS-12M ve Rs-18’lerden kullanım süresi dolanların yerini alacak. CİHAN

Yorumlar