Rusya, NATO’nun ilişkileri askıya almasını ironik buldu

NATO ülkeleri dışişleri bakanlarının Brüksel’de “Kırım’ı işgal ve ilhak ettiği” gerekçesi ile Rusya ile sivil ve askeri işbirliğini askıya almasına Moskova’dan tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya, NATO’nun ilişkileri askıya almasını ironik buldu

NATO ülkeleri dışişleri bakanlarının Brüksel’de “Kırım’ı işgal ve ilhak ettiği” gerekçesi ile Rusya ile sivil ve askeri işbirliğini askıya almasına Moskova’dan tepki geldi. Rusya Başbakan Yardımcısı ve Rusya’nın NATO eski temsilcisi Dmitri Rogozin kararı “Soğuk Savaş” dönemine ait ironik bir tavır olarak değerlendirdi.

Twitter’dan kararı değerlendiren Rogozin, “NATO, Rusya ile ilişkileri Haziran’a kadar dondurma kararı aldı. Bir de bunu 1 Nisan’da açıkladı…” eleştirisi getirdi.

NATO’nun benzer bir kararı Gürcistan savaşının ardından 2008’de aldığını hatırlatan Rogozin, “Onlar o dönemde de 3 ay boyunca ilişkileri dondurmuşlar, Aralık’tan sonra da yumuşamaya başlamıştı. Ne söyleyebilirim? Bu Soğuk Savaş… Bu yüzden onlar donduruyor…” ironisi yaptı.

NATO Dışişleri Bakanları Rusya ile siyasi ilişkilerin temsilcilik ve daha üst seviyede devam etmesini kararlaştırdı. Ortak açıklamada ilişkilerin Haziran ayında yapılacak toplantıda yeniden ele alınacağı belirtildi.

Açıklamada Rusya’nın Kırım’ı kendi topraklarına katması oy birliği ile kınandı ve hukuk dışı olduğu kabul edildi.

Rus uzmanlara göre NATO’nun Rusya ile işbirliğini askıya alması ülkenin güvenliğine ya da çıkarlarına herhangi bir olumsuz etkisi olmaz.
CİHAN

Yorumlar