Rusya, Kırım’ın kalkınması için 18 milyar dolar harcayacak

Rusya Bölgesel Kalkınma Bakanı İgor Slyunyayev, Rusya topraklarına katılan Kırım ve Sivastopol kentinin gelişim programları için 2020’ye kadar federal bütçeden 620 milyar ruble (18 milyar dolar) para harcayacaklarını açıkladı.Kırım için...

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Kırım’ın kalkınması için 18 milyar dolar harcayacak

Rusya Bölgesel Kalkınma Bakanı İgor Slyunyayev, Rusya topraklarına katılan Kırım ve Sivastopol kentinin gelişim programları için 2020’ye kadar federal bütçeden 620 milyar ruble (18 milyar dolar) para harcayacaklarını açıkladı.

Kırım için en büyük yatırım Kerch Boğazı’na inşa edilecek köprüye yapılacak. Rusya ile karayolu bağlantısını sağlayacak 4,5 kilometre uzunluğundaki köprü 3 milyar dolara mal olacak. Konut, otoban, demiryolu, okul ve kreş gibi yüzlerce sosyal yatırım listeye alınıyor.

Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov, Rusya Federasyonu’nun bölgenin kalkınması için 825 milyar ruble (24,2 milyar dolar) harcama yapacağını açıklamıştı.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, yarımadanın bu yıl bütçe açığının 1,5 milyar dolar civarında olacağını belirtti. Kırım’ın 2016-2017’de bütçe açığının sıfırlanabileceği öngörülüyor. Bütçe açığının oluşmasında Kiev’in yıllık vergileri toplaması etkili oldu.

Ukrayna’dan ayrılan Kırım için en büyük sorun ise su ve enerjinin yetersiz olması. İçme ve sulama için su kaynaklarının oluşturulması, doğalgaz boru hattının inşası gibi projeler programa alınıyor.

Rusya, Kırım’ı Sovyetler Birliği döneminde olduğu gibi turizm merkezi olarak yapılandırmak istiyor. Bunun için alt yapı çalışmaları teşvik edilecek ve turizm yatırımlarına özel vergi muafiyetleri getirilecek.

CİHAN

Yorumlar