Rusya: Irak’ta yaşananlardan Batı sorumlu

Irak ve Suriye’de artan terör eylemlerini sert bir şekilde kınayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, bölgenin istikrarsızlaşmasından Batılı ülkelerin sorumlu olduğunu açıkladı.Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç...

Google Haberlere Abone ol
Rusya: Irak’ta yaşananlardan Batı sorumlu

Irak ve Suriye’de artan terör eylemlerini sert bir şekilde kınayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, bölgenin istikrarsızlaşmasından Batılı ülkelerin sorumlu olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç imzası ile yapılan açıklamada, “Biz Irak, Suriye ve dünyanın diğer bölgelerinde terör eylemlerinin sert bir şekilde kınıyoruz. Ortadoğu’da yaşanan istikrarsızlıklardan Batılı ülkeler sorumlu…” ifadeleri yer aldı.

El Kaide ile bağlantılı ve ayrılmış bir çok terör grubunun Musul’u ele geçirdikten sonra Tikrit ve petrol kenti Beiji’yi kontrol altına almaya çalıştığını kaydeden Bakanlık, “Gelen bilgilere göre terör grupları Suriye ve Irak arasındaki sınırın bazı noktalarını buldozerlerle yıkmış. Böylece sembolik olarak İslam hilafetini kuruyorlar.” değerlendirmesine yer verdi.

Lukaşeviç, Rusya’nın da son olarak katıldığı Lough Erne’de yapılan G8 zirvesinde Suriye hükümetine muhalefet içinde yer alan terör grupları ile savaşta destek verilmesi gerektiği ve Irak’ta terör aktivitelerinin arttığının vurgulandığını hatırlattı.

Şam’ın terörle ortak mücadele edilmesi gerektiği yönündeki çağrılarının duymazdan gelindiğini kaydeden Lukaşeviç, “Şunu hatırlamamız gerekiyor ki, Cenevre’de yapılan ilk toplantıda Suriye delegasyonu terörle ortak mücadele konusuna ısrarla vurgu yaptı. Maalesef, bu talepler duyulmadı. Teröristler hareketlerini artırma imkanı buldu. Irak’ta yaşanan gelişmeler de bunu teyit ediyor.” eleştirisi getirdi.

Lukaşeviç, “Suriye, Irak ve Ortadoğu’nun diğer ülkelerinde terörist gruplarla flört etmenin, çifte standart uygulamanın ve egemen ülkelerin içişlerine müdahalenin ne kadar tehlikeli ve kabul edilemez bir durum olduğu sonucuna ulaştırmalı.” tavsiyesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar