Rusya: Irak, Libya ve Ukrayna krizleri aynı mekanizmanın eseri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da yaşanan gelişmelerin Irak ve Libya’da yaşananlarla aynı arka plana sahip olduklarını söyledi.Slovenyalı mevkidaşı Karl Erjavec’le düzenlediği basın toplantısında konuşan Lavrov, “Kuzey...

Google Haberlere Abone ol
Rusya: Irak, Libya ve Ukrayna krizleri aynı mekanizmanın eseri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da yaşanan gelişmelerin Irak ve Libya’da yaşananlarla aynı arka plana sahip olduklarını söyledi.

Slovenyalı mevkidaşı Karl Erjavec’le düzenlediği basın toplantısında konuşan Lavrov, “Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri Libya ve Irak’ta rejim değişikliğine neden olan süreçlerin aynı metotlarla oluşturulduğunu görüyoruz. Ve Ukrayna krizi de aynı motivasyonlarla oluşturuldu…” dedi.

Oluşturulan krizlerin uluslar arası arenanın en önemli sorunlarından olduğuna değinen Rus Bakan, kriz bölgelerinde tüm tarafları şiddeti durdurmaya ve herhangi bir önkoşul olmadan diyaloga geçemeye çağırdı.

Lavrov, Erjavec’le Ukrayna krizinin yanı sıra, Rusya-AB ilişkileri ve yokluğu ciddi sorun oluşturacak Rusya-NATO Konseyi ile ilgili konuları da değerlendirdiklerini ifade etti.

Rusya-Slovenya ticaret hacminin 2 milyar dolara çıkmasından memnun olduklarına değinen Erjavec de, Ukrayna’da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeni ile iyimser olduklarını, ülke içinde diyalog sürecinin en kısa sürede başlaması gerektiğini vurguladı.

CİHAN

Yorumlar