"Rusya ile verimli çalışma mekanizmasını oluşturduk"

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan, Rusya ile verimli çalışma mekanizmasının oluşturulduğunu ifade etti. Özkan, Ocak-Mayıs aylarında Türkiye’ye giden Rus turist sayısının geçen yıla kıyasla...

Google Haberlere Abone ol
"Rusya ile verimli çalışma mekanizmasını oluşturduk"

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan, Rusya ile verimli çalışma mekanizmasının oluşturulduğunu ifade etti. Özkan, Ocak-Mayıs aylarında Türkiye’ye giden Rus turist sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 11,31 arttığını kaydetti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Özkan, Ocak-Mayıs aylarında Türkiye’ye toplam 1 milyon 118 bin Rus turistin gittiğini söyledi. Özkan, “Bu geçen yılla kıyasla yüzde 11,31 daha fazla"dedi. Rusya ile turizm alanında ikili işbirliğini artırdıklarını ifade eden Kültür ve Turizm Müşaviri Özkan, “Rusya’nın Karadeniz kıyısı Soçi’de yapılan uluslar arası turizm forumuna bakanlığımızın üst düzey yetkilileri de katıldı. Rus basını ile sıkı işbirliğimiz var. Rusya federal turizm ajansı Rosturizm ve başka ilgili kurumlarla sıkı ve verimli çalışma mekanizmamız oluştu." şeklinde konuştu.

Türkiye’ye seyahatlerde yabancılar için en az 4 ay pasaport geçerlilik süresi olması ile ilgili düzenlemenin ertelenme kararı konusunda Moskova Kültür ve Turizm Müşavirliği’nin büyük çaba harcadığına işaret eden Özkan, “Bu ertelenme kararı konusunda müşavirlik olarak Türkiye’de ilgili mercilere bizzat başvurduk. Rusya vatandaşlarının ciddi sıkıntılarını aktardık. Onlar için Türkiye önemli turizm ülkesi. Bizim için Rusya önemli ülke. Rus turistleri sadece ekonomik yönüyle değerlendirmiyoruz. Turizm ikili insani, kültürel ve dostluk ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkı sağlıyor. Nihayet çabamız olumlu sonuç verdi. Kanun uygulamasını 31 Aralık’a kadar ertelettik. Rus turistlerinin sayesinde diğer yabancılar da bundan yararlanacak.” dedi.

CİHAN

Yorumlar