Rusya halkının yüzde 25’i hükümetin yolsuzluk yaptığını düşünüyor

Rusa kamuoyu araştırma şirketi Levada’nın yaptığı çalışmaya göre halkın yüzde 25’i hükümetin yolsuzluk ya da rüşvete bulaştığını düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol
Rusya halkının yüzde 25’i hükümetin yolsuzluk yaptığını düşünüyor

Rusa kamuoyu araştırma şirketi Levada’nın yaptığı çalışmaya göre halkın yüzde 25’i hükümetin yolsuzluk ya da rüşvete bulaştığını düşünüyor. Hükümette rüşvet ve yolsuzluğun olduğunu düşünenler 2004’de sadece yüzde 7 iken bu oran 2006’da yüzde 22’ye ve 2012’de de yüzde 24’e yükselmişti.

Hükümetten şikayetçi olunan konuların başında yüzde 41’le enflasyonla yeterince mücadele edilememesi ve gelirlerde artışın gözlemlenmemesi yer alıyor. Halkın yüzde 26’sı ekonomik büyüme için uygun kalkınma programı olmadığını düşünüyor.

Rusya halkının yüzde 23’ü hükümetin istihdam konusunda yetersiz olduğunu düşünürken, yüzde 22’ye göre de sosyal programlar başarısız.
Ankete katılanların yüzde 12’sine göre hükümetin olumsuz olarak tanımlayabilecekleri bir hatası yok.

İŞSİZLER DAHA FAZLA GÜLEBİLİYOR

Levada’nın yaptığı bir başka ankete göre ise işsiz olanların daha fazla güldüğü ortaya çıktı. Sıklıkla gülebildiklerini söyleyenlerin oranı yüzde 34. 2012’de bu oran yüzde 40 iken 2006’da yüzde 46 olması dikkat çekti.

İşsizler arasında sıklıkla gülme oranı ise yüzde 43 çıktı. Küçük kasabalarda yüzde 25 ile insanlar daha az gülüyor.

Levada iki çalışmayı da 21-24 Mart tarihlerinde Rusya’nın 45 ayrı yerleşim biriminde 1603 kişi ile birebir görüşerek gerçekleştirdi.


CİHAN

Yorumlar