Rusya dün de Halep'te sivilleri vurdu

Rus uçaklarının Halep'te yerleşim yerlerine yönelik saldırıları sonucu 10 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol
Rusya dün de Halep'te sivilleri vurdu

Son Haberler

Suriye'ye IŞİD ile mücadele gerekçesiyle giren Rusya, sivilleri katletmeye devam ediyor. Rus işgal uçakları son olarak bugün Halep'te sivillere ait yerleşim yerlerini vurdu

Suriye'de Rus savaş uçaklarının, Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki Sahur ile Meşhed mahallelerine yönelik bombardımanı sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Rus uçakları, Halep'te rejim karşıtlarının kontrolünde bulunan Sahur ile Meşhed mahallelerindeki yerleşim yerlerine saldırılar gerçekleştirdi.

Rus bombardımanı sonucu 10 sivilin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktaran yetkililer, söz konusu mahallelerde çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğünü ifade etti.

Sivil savunma ekiplerinin, enkaz altında ölü ve yaralının olup olmadığına dair çalışmalar yürüttüğünü belirten yetkililer, kentin kuzeyindeki beldelerin Rus uçaklarının yoğun bombardımanına maruz kaldığını dile getirdi.

KİLİS'İN KARISINDAKİ AZEZ'İ BOMBALADI

Rus savaş uçakları Kilis'in karşısındaki Azez'in kırsalındaki sivil yerleşim alanlarına hava saldırısı düzenledi. Akşam saatlerinde Azez'e birkaç kilometre uzaklıktaki Minnak Köyü'ne yönelik düzenlenen hava saldırısında hedef alınan yerleşim birimlerinde ölenler olduğu belirtilirken, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 yaralı yakınları tarafından sınır hattına getirildi.

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda hazır bekletilen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılar, acil serviste tedaviye alındı. Bu arada Azez'in dışındaki bölgelerde hava saldırılarının devam ettiği belirtilirken, patlama sesleri Kilis'ten de duyuldu.

RUS VE ESAD SALDIRILARI GÖÇ DALGASI BAŞLATTI

Rusya'nın Cenevre'de Suriye krizine çözüm görüşmelerinin başladığı geçen pazartesiden bu yana özellikle Halep'in kuzeyine düzenlediği ağır bombardıman ve Beşşar Esed rejimin eşzamanlı saldırıları, onbinlerce kişinin güvenli yerlere ulaşmaya çalıştığı yeni göç dalgasını tetikledi.

20 BİN KİŞİ YOLLARA DÜŞTÜ

Rusya ve Esed'in saldırılarını Türkiye ile Halep şehir merkezinin bağlantısını sağlayan koridorda yoğunlaştırması üzerine yaklaşık 20 bin kişi, Mersite, Hayyan, Tel Cibin, Rityan, Kefer Naya, Hırdeteyn, Deyr Cemal, Mayir, İhris ve Kefer Nasih köylerinden Azez'e doğru göç etti.

15 BİN KİŞİ SINIRA DAYANDI

İki gün önce Halep merkezdeki rejim güçlerinin muhaliflerin koridorunu yararak batıda kuşatma altındaki Nubul ve Zehra beldelerine ulaşmasıyla Halep merkezle Türkiye bağlantısı kopmuştu. Azez'e doğru göç edenlerden yaklaşık 15 bin kişinin halihazırda Kilis'in karşısındaki Azez ilçesinde Bab-ı Selam sınır kapısında beklediği bildiriliyor. Bu kapının Türkiye tarafında Öncüpınar sınır kapısı yer alıyor.

Halep koridorunun kesilmesi üzerine, Halep'in Anadan ilçesi, Hırreteyn, Beyyanun, Kefer Hamra'dan da yaklaşık 10 bin kişi de şehrin batısına yönelmiş durumda.

AMAÇ HALEP'İ TAMAMEN KUŞATMAK

Esed güçlerinin şimdiki hedefinin, Rusya'nın ağır hava bombardımanı desteğiyle Halep merkezi tamamen kuşatmak olduğu öngörülüyor. Bunun için Halep'in güneyine saldırarak muhaliflerin merkezden İdlib ile bağlantıyı sağladıkları Kastillo-Anadan yolunu da ele geçirmeleri gerekiyor. Söz konusu hatta ağır hava kara saldırıları başlaması halinde halkın güneye doğru, Kastillo-Anadan yolundan İdlib'e, yani Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısına doğru yönelmesi bekleniyor.

RUSYA'YA TEPKİLER 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekat hazırlığı içerisinde bulunduğuna yönelik" iddialarına ilişkin, "Rusya'nın bu yaklaşım tarzını gülerek karşılıyorum. Önce Rusya şu an Suriye sınırları içerisindeki öldürmüş olduğu insanların hesabını vermesi lazım, rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı 400 bine ulaştı. Şu anda Rusya, Suriye içerisinde bir işgal hareketi halindedir" dedi.

Yorumlar