Rusya Dışişleri Bakanlığı: Amerikalı gazeteci yasaları ihlal etti

Amerikalı gazeteci David Satter’in (66) Rusya’ya girişinin yasaklanması ile ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Dışişleri Bakanlığı: Amerikalı gazeteci yasaları ihlal etti

Amerikalı gazeteci David Satter’in (66) Rusya’ya girişinin yasaklanması ile ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamasında Satter’in Rusya’da bulunduğu süre içinde vize kurallarını ihlal ettiğini belirtti.

Batı basınında yer alan açıklamaları çarpıtma olarak değerlendiren Bakanlık, “Satter 23 Kasım 2013’te Rusya’ya giriş yaptı. Acil olarak Federal Göçmen Servisi’ne giderek çok giriş çıkışlı vize başvurusu yapması gerekiyordu. Ancak başvurusunu 26 Kasım 2013’te yapmış. Rusya göçmen yasalarını ihlal ettiği için de vizesi reddedildi.” bilgisini verdi.

Moskova Taganski Mahkemesi’nde 29 Kasım’da görülen davada da Satter’ın idari kuralları ihlal ettiğini kabul ettiği belirtildi. Mahkeme Amerikalı gazetecinin 5 bin ruble (180 dolar) para cezasına çarptırılmasına ve sınır dışı edilmesine karar verdi.

Sınır dışı edilme olayının Amerikalı gazeteciye özel bir durum olmadığına değinen Bakanlık, 2013’te yasa ihlalleri nedeni ile 500 bin yabancının Rusya’ya 3-10 yıl arasında girişlerinin yasaklandığına dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar