Rusya, Danimarka'yı Tehdit Etti: Nükleer Füzelerin Hedefi Olur

Rusya, NATO'nun füze kalkanı programına katılmayı planlayan Danimarka'yı tehdit etti. Rusya'nın Kopenhag Büyükelçisi Vanin, 'Danimarka savaş gemileri Rus nükleer füzelerinin hedefi olur' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Danimarka'yı Tehdit Etti: Nükleer Füzelerin Hedefi Olur

Rusya, ABD öncülüğündeki NATO'nun roket kalkanı programına katılma isteğini dile getiren Danimarka'yı tehdit etti. Rusya'nın Kopenhag Büyükelçisi Vanin, Danimarkalıların bu programa katılmanının sonuçlarını tam şekilde kavradığını sanmıyorum. Eğer bu olursa, Danimarka harp gemileri Rus nükleer füzelerinin maksadı olur' tehdidini savurdu.

'FÜZELERİN HEDEFİ OLUR'

Lyllands- Posten gazetesine konuşan Rus Büyükelçi Mihail Vanin, ülkesinin roket kalkanı projesine karşı olduğunu yinelerken, 'Danimarka, Rusya'ya karşı tehididin bir parçası olacaktır ve bu pek barışçıl değil. İlişkileri yaralar. Danimarka harp gemileri Rus nükleer füzelerinin maksadı olur' diye konuştu.

'NATO MÜTTEFİKLERİNİ KORUR'

NATO Sözcüsü Oana Lungescu ise Rusya'dan gelen bu tehdide katı cevap verdi. Lungescu Danimarka'nın NATO üyesi olduğunu söyleyip, 'NATO bütün müttefiklerini herhangi bir tehdide kaşrı koru'r dedi. Lungescu, 'Şunu aleni anlatım ediyoruz: Bu roket savunma sistemi Rusya'ya ve ya diğer bir ülkeye karşı bir tedbir değil. Bu herhangi bir roket tehdidine yönelik bir adım' ifadelerini kullandı.

FÜZE KALKANI PROJESİ AMERİKA'NIN FİKRİ

Danimarka Ağustos ayında NATO'nun roket kalkanı projesine katılma isteğini dile getirmişti. ABD'nin eski Başkanı George Bush devrinde ortaya atılan roket kalkanı projesinin İran'ın muhtemel nükleer programına karşı tasarlandığı açıklansa da Rusya buna karşı çıktı. Kendi nükleer gücünün ve caydırıcılığının sınırlandırılacağı itirazını getiren Moskova kalkan projesine katılmak arzulayan Çekoslovakya, Polonya ve Romanya benzeri devletleri de tehdit etti. Obama yönetimi ise roket kalkanı projesini değiştirip, denizde ve karada radar sistemleri konuşlandırılmasını öngören bir revizyon yaptı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar