Rusya Azez'de hastane vurdu

Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin kontrolünde yer alan Azez ilçesinde farklı yerlere ''misket'' bombasıyla saldırısı sonucu 10 kişi öldü. Aynı saldırıda Azez'deki hastane de hedef alındı

Google Haberlere Abone ol
Rusya Azez'de hastane vurdu

Suriye'nin kuzeyindeki Azez kasabasındaki bir hastane, Rus füzeleriyle vuruldu. Reuters'a konuşan bir Türk güvenlik yetkilisi, yedi füze isabet eden hastanede 14 sivilin öldüğünü söyledi. Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Azez'de bulunan hastane, Suriyeli sivil toplum kuruluşu Bağımsız Doktorlar Birliği tarafından yönetiliyor.

Ajansa konuşan kaynaklar, füzelerin, Suriye ordusunun taarruzundan kaçan mültecilerin kaldığı okula da isabet ettiğini belirtti. Bir kasaba sakini, kentin güneyindeki bir mülteci sığınağının da bombalandığını ifade etti.

MİSKET BOMBALARI

Azez ilçesindeki sivil savunma yetkilisi Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının Azez ilçesinin farklı noktaları ile Azez-Es Selame yoluna ''misket bombasıyla'' saldırdığını söyledi.

Saldırıda 10 sivilin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden Muhammed, yaralıların Kilis'teki hastaneye sevk edildiğini kaydederek, "Ruslar sabahtan beri Azez ve çevresini yoğun bir şekilde bombalıyor" dedi.

İKİ BALİSTİK FÜZE DÜŞTÜ

Savaş uçaklarının, Azez'de kadın doğum ve çocuk hastanesine de saldırdığını söyleyen Muhammed, Azez ilçesi çevresindeki tarım arazilerine de iki balistik füze düştüğünü aktardı. İlçede bir okulun da saldırıların hedefi olduğu, olayda yaralılar olduğu kaydedildi.

 

Yorumlar