Rusya, “agresif” ABD’li diplomatın Moskova’ya büyükelçi atanmasına onay verdi

Rusya, “agresif diplomat” olarak bilinen ABD eski Kiev Büyükelçisi John Tefft’in Moskova’ya elçi atanmasına onay veriyor.İnterfaks haber ajansına göre Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov, Washington’un Tefft’in büyükelçilik...

Google Haberlere Abone ol
Rusya, “agresif” ABD’li diplomatın Moskova’ya büyükelçi atanmasına onay verdi

Rusya, “agresif diplomat” olarak bilinen ABD eski Kiev Büyükelçisi John Tefft’in Moskova’ya elçi atanmasına onay veriyor.

İnterfaks haber ajansına göre Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov, Washington’un Tefft’in büyükelçilik teklifini kabul ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamasında Uşakov, “ Ben kendisini iyi tanıyorum. Bana göre yüksek profesyonelliğe sahip diplomat. Rusya’da da görev yaptı. Rusya’yı ve Rusçayı biliyor.” dedi.

Tefft’in daha önce Gürcistan ve Ukrayna’da diplomat olarak çalıştığını da hatırlatan Kremlin danışmanı Uşakov, “Gürcistan ve Ukrayna’da nasıl görev yaptığı konusunda yorum yok. Çünkü herkes iyi biliyor.” şeklinde konuştu.

ABD'nin Moskova eski Büyükelçisi Michael McFaul, ailevi durumlardan dolayı Şubat ayında görevinden ayrılmıştı.

Tefft, 1996-1999 yıllarda ABD Moskova Büyükelçi yardımcısı, 2000-2003 yıllarda ABD Litvanya Büyükelçisi, 2005-2009 yıllarında ABD'in Gürcistan Büyükelçisi ve 2009-2013 yıllarında da Kiev Büyükelçisi görevlerinde bulunmuştu.

İnterfaks’a göre, ABD’li diplomat görüşmelerde uzlaşmaya yanaşmayan sert müzakereci. Tefft daha önce defalarca Rusya’nın politikalarını eleştirmişti.

CİHAN

Yorumlar