Rusya, ABD’den Kiev’in askeri operasyonu durdurmasını istedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’den Kiev yönetimine baskı yapmasını, doğu ve güney Ukrayna’da devam eden askeri operasyonun durdurulmasını talep etti.Rusya...

Google Haberlere Abone ol
Rusya, ABD’den Kiev’in askeri operasyonu durdurmasını istedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’den Kiev yönetimine baskı yapmasını, doğu ve güney Ukrayna’da devam eden askeri operasyonun durdurulmasını talep etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sergey Lavrov güneydoğu Ukrayna’da devam eden operasyonun kardeş kavgasına dönüştüğü uyarısında bulundu. Rus bakan, ABD’den kendi halkına karşı savaş ilan eden Kiev rejiminin durdurulması için elinde geleni yapmasını istedi. Lavrov, askeri operasyonun sona ermesini, orduların çekilmesini ve göz altına alınan protestocuların da serbest bırakılmasını talep etti.” ifadeleri yer aldı.

Cenevre’de 17 Nisan 2014’de sağlanan anlaşmaya uyması için AGİT yapısının aracı rolünün kullanılması gerektiğine vurgu yapan Lavrov, tansiyonun düşürülmesi, ülke genelinde diyalog sürecinin başlatılması ve anayasal reformun önemine değindi. Rusya Dışişleri Bakanı, tüm bölgelerden temsilcilerin katılımı ile birlikte Odesa’da katliam yapan Sağ Sektör’ün terör eylemlerinin önüne geçebilme şansı olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise 7 AGİT askeri gözlemcisinin serbest bırakılmasının pozitif bir adım olduğunu, ancak tansiyonun düşürülmesi için daha çok şeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Kerry, Rusya’dan kamu binalarını ele geçiren ayrılıkçılara destek vermeyi kesmesini de talep etti. CİHAN

Yorumlar