Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması Meksika basınında

Hükümette yapılan kabine değişikliği, Meksika basınında da geniş yer buldu. Son günlerdeki gelişmelerle alakalı bakanların toplu istifasına yer veren El Universal ve Jornada gazeteleri, Erdoğan Bayraktar'ın canlı yayında Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet.

Google Haberlere Abone ol
Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması Meksika basınında

Hükümette yapılan kabine değişikliği, Meksika basınında da geniş yer buldu. Son günlerdeki gelişmelerle alakalı bakanların toplu istifasına yer veren El Universal ve Jornada gazeteleri, Erdoğan Bayraktar'ın canlı yayında Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet etmesine dikkat çekti. Gazeteler, eski bakanın canlı yayında, 'Başbakan da istifa etmeli. Bu kararların çoğunu onun talimatıyla aldık' sözlerine yer verdi.

El Universal gazetesi yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında istifa etmek zorunda kalan bakanlardan sonra Başbakan'ın, kabinede 10 kişiyi değiştirdiğini yazdı. Universal bakanların istifasını, "Oğulları skandalın ortasında kalan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar istifa etmek zorunda kaldı. Ayrıca AB Bakanı Egemen Bağış da yolsuzluk skandalından sonra görevinden el çektirildi." ifadelerini kullandı.

Jornada Gazetesi ise bakan çocukları, Halkbank müdürü, çok sayıda iş adamı ve bürakratın tutuklandığını vurgulayarak olayın çok büyük boyutlarda olduğunu haber verdi. Jornada, "14 aydır gizlilik içerisinde yürütülen bir araştırma. Operasyonda çok önemli isimler yakalandı. Bakan çocukları, iş adamları ve bürokratlar tutuklandı, ilgili bakanlar görevlerini bırakmak zorunda kaldı. Ancak Türk hükümeti olayla ilgili çalışan bütün emniyet mensuplarını görevden aldı.' ifadelerine yer verdi.

Gazeteler ayrıca, Başbakanın olayla ilgili komplo söylemlerini de haberlerinde dile getirdi. CİHAN

Yorumlar