Rusların yüzde 94’ü Kırım’ın ülkelerine katılmasını doğru buluyor

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin (VTsIOM) yaptığı araştırmaya göre, Rus halkının yüzde 94’ü Kırım’ın ve Sivastopol’ün ülkelerine dahil olmasını savunuyor. Kırım ve Sivastopol’ün Rusya’ya dahil olmasının ardından yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Rusların yüzde 94’ü Kırım’ın ülkelerine katılmasını doğru buluyor

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin (VTsIOM) yaptığı araştırmaya göre, Rus halkının yüzde 94’ü Kırım’ın ve Sivastopol’ün ülkelerine dahil olmasını savunuyor.

Kırım ve Sivastopol’ün Rusya’ya dahil olmasının ardından yapılan anket çalışmalarına göre halkın neredeyse tamamı doğru karar verildiğine inanıyor. Rusların yüzde 94’ü kararı doğru bulurken yüzde 92’si ise geriye dönüş olmadığını belirtiyor. Yüzde 4’ü ise belli şartlar altından konunun tekrar ele alınabileceğini düşünüyor.

Kırım’ın Rusya’ya dahil olmasının faydalı olacağını düşünenlerin oranı yüzde 75. Halkın yüzde 35’i faydalardan birinin askeri üs için kira ödenmeyeceğini belirtirken yüzde 33’ü ise turizm bölgesinin geri dönmesinin katkı sağlayacağını belirtiyor.

Ankete katılanların yüzde 41’i Kırım’ın gelişmesi için ayrılan bütçenin gereksiz olduğunu düşünüyor. Kırım’dan dolayı diğer ülkelerle sorun yaşanmasından endişe edenlerin oranı ise yüzde 33.

Rusya’nın 160 farklı bölgesinde gerçekleştirilen ankete çalışmasına toplam 1600 kişi katıldı. Verilen istatistiklerin hata oranının yüzde 3,4 ü geçmeyeceği belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar