Rus uzman: Esed konusunda Türkiye’yi uyardım, dinlemediler

Rusya’nın önde gelen siyasi uzmanlarından ve parlamentonun alt kanadı Duma eski milletvekili Sergey Markov, Suriye konusunda Türkiye’yi 3 yıl önce uyardığını, fakat Türk dostlarının kendisini dinlemediğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Rus uzman: Esed konusunda Türkiye’yi uyardım, dinlemediler

Rusya’nın önde gelen siyasi uzmanlarından ve parlamentonun alt kanadı Duma eski milletvekili Sergey Markov, Suriye konusunda Türkiye’yi 3 yıl önce uyardığını, fakat Türk dostlarının kendisini dinlemediğini ifade etti. Markov, Ankara’nın Suriye lideri Beşşar Esed’le barışmasını da önerdi.

Suriye’nin Kesap bölgesine yönelik silahlı saldırıyla ilgili Rus basınına konuşan Markov, bölgede Ermeni nüfusunun katledilmesinin Türkiye ile bir bağlantısının olmadığını vurguladı. Rus uzman, “Çünkü Türkiye, Ermeni halkıyla barışmanın yollarını arıyor. Öncelikle Ermenistan’dan ziyade, ABD, Avrupa, Fransa ve Rusya’da yaşayan Ermenilerle.” dedi.

Kesap’ta yaşananlarla muhalifleri suçlayan Markov, “Muhtemelen bu saldırı Türk-Ermeni sorununun çözümünü istemeyen tarafların girişimiyle yapılmış olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Türk yönetiminin bölgedeki silahlı grupları kontrol edemediğini iddia eden Markov, “Türk dostlarımı 3 yıl önce Suriye’ye fazla müdahale ediyorsunuz ve sonra durumu kontrol edemezsiniz diye uyarmıştım. Onlar ise kendinden emin şekilde dost tavsiyelerimi reddetti ve Suriye’de rejimi devirmeye atıldı. Bugün ise daha önce tahmin ettiğimiz gibi gelişmelere tanık oluyoruz... Militanlarla işi bitirmek, Esed’le ise barışmak lazım.” önerisinde bulundu.

. CİHAN

Yorumlar