Rus senatörden Putin’e: Sanal suçlarla mücadelemiz Türkiye gibi olmasın

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörü Dr. Andrey Klişas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sanal suçlarla mücadele edilmesini, ancak Türkiye’de yapılan uygulama gibi internette sosyal ağların tamamı ile kapatılmaması önerisinde bu.

Google Haberlere Abone ol
Rus senatörden Putin’e: Sanal suçlarla mücadelemiz Türkiye gibi olmasın

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörü Dr. Andrey Klişas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sanal suçlarla mücadele edilmesini, ancak Türkiye’de yapılan uygulama gibi internette sosyal ağların tamamı ile kapatılmaması önerisinde bulundu. Anayasa uzmanı Klişas, Federasyon Konseyi’nin Başsavcılık ve Soruşturma Komisyonu’nda yetkili temsilcisi görevini de yürütüyor


Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ve Rus senatörlerle bir araya gelen Putin, Kırım bölgesi ve Sivastopol kentinin Rusya’ya bağlanması ile ilgili konuları ele aldı. Putin, bölgede ekonominin gelişmesi için koşulların oluşturulması ve insanların hiç bir sorun yaşamaması için yasalar bağlamında çalışmaların titiz ve profesyonel şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan senatör Klişas internette yasadışı faaliyetlere karşı yasal bağlamda mücadele edilmesini önerdi. Türkiye’de sosyal ağların kapatılmasını doğru bulmadıklarına ima eden Rus senatör, “İnternette yasadışı faaliyetlere kısaca değinmek isterdim. Tabii ki komşumuz Türkiye’nin sosyal ağları kapattığı gibi bir yöntemle biz bu sorunu çözemeyiz. " ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar