Rus Patriği Kirill: Ülkemizi temizleyelim

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, halka ülke genelinde temizlik yapılması çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rus Patriği Kirill: Ülkemizi temizleyelim

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, halka ülke genelinde temizlik yapılması çağrısında bulundu.Kirill, “Ülkemizi temizlersek, belki kendi içimizde temizlenir.” dedi.

Ortodoks Hristiyanların Hz. İsa’nın doğum günü olarak kutladığı Noel çerçevesinden televizyon programına katılan Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ilginç çağrıda bulundu. Kirill, çevre temizliğinin insan ahlakıyla direkt bağlantılı olduğunu dile getirdi. Ülke genelindeki orman, şehir çevreleri ve plajlarda temizlik yapılması konusunda vatandaşlara seslenen Kirill, “Aktif bir şekilde temizlik yapılmasını tavsiye ediyorum. Baharda kar erimeye başladığında plastik şişeler gibi çöplerin meydana çıkmaması gerekir. Ülkemizi ve doğamızı temizlemeye başlamalıyız, bu sayede belki kendi içimiz de temizlenmiş olur.” diye konuştu.

Ortodoks Hristiyanlar için 6 Ocak gecesi 28 Kasım’da tutulmaya başlayan orucun da son günü. Bu dönemde alkollü içki ve hayvani gıda tüketmeyen Ortodoks Hristiyanları 40. günün sonunda 6 Ocak’ı 7 Ocak’a bağladığı gece boyunca kiliselerde düzenlenen ayinlere katılıyor. Noel'i Rus Ortodoks Kilisesi'nin yanı sıra, Rum, Gürcü, Sırp, Ukrayna ve Kudüs Ortodoks kiliseleri de kutluyor.

Rusya Ortodoks Kilisesi’ne bağlı 60’dan fazla ülkede 30 bin kilise ve 800 manastır bulunuyor. CİHAN

Yorumlar