Rus öğrenciler devlet bursuyla Oxford’da okuyacak

Rus öğrencilerin Oxford ve Cambridge gibi dünyanın ünlü üniversitelerinde yükseköğrenim görmelerini sağlayacak kararname Başbakan Dimitri Medvedev tarafından onaylandı. Yeni yasayla birlikte öğrencilerin yurtdışı öğrenim masraflarını...

Google Haberlere Abone ol
Rus öğrenciler devlet bursuyla Oxford’da okuyacak

Rus öğrencilerin Oxford ve Cambridge gibi dünyanın ünlü üniversitelerinde yükseköğrenim görmelerini sağlayacak kararname Başbakan Dimitri Medvedev tarafından onaylandı. Yeni yasayla birlikte öğrencilerin yurtdışı öğrenim masraflarını devlet karşılayacak.

Onaylanan kararnameye göre, Rus öğrencilere verilecek bursun miktarı en fazla 1,5 milyon ruble (44 bin dolar) olacak. Rus öğrencilerin alacağı bu para Oxford, Yale, Cambridge gibi prestijli üniversitelere okumalarına yetiyor.

Ayrıca öğrenciler isterlerse, Türkiye’deki bir üniversitede de istekileri alanda yükseköğrenim yapabilme şansı buluyor.

Öğrencilerin yurtdışında öğrenimi tamamlayanların, Rusya’daki bir şirkette en az 3 yıl boyunca çalışma zorunlulukları bulunuyor. Bursu alanların bu şartı yerine getirmemeleri durumunda, aldıkları para miktarınca cezaya çarptırılacak.

Yeni kararnameden 2014-2016 döneminde 1500’den fazla öğrencinin yararlandırılması planlanıyor. Program için Federal bütçeden 3 yıllığına 4,4 milyar ruble para ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar