Rus nükleer devi Rosatom’un siparişleri 100 milyar doları geçti

Mersin Akkuyu’da 20 milyar dolarlık nükleer santral inşaatını da yapacak Rus nükleer devi Rosatom’un siparişlerinin 2014’de 100 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’le yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Rus nükleer devi Rosatom’un siparişleri 100 milyar doları geçti

Mersin Akkuyu’da 20 milyar dolarlık nükleer santral inşaatını da yapacak Rus nükleer devi Rosatom’un siparişlerinin 2014’de 100 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’le yaptığı görüşmede, “Bizim portfoyümüz iki yıl öncesine kadar 50 milyar dolar civarında idi. Bu yıl 98-100 milyar dolarlık portföye ulaştık. Üç yıl içinde siparişleri iki katına çıkardık…” dedi.

Kazakistan’la geçen hafta yeni bir nükleer santral anlaşması imzalayan Rosatom, Hindistan’ın 3 ve 4’üncü reaktörleri ile ilgili de anlaşma imzaladı. Finlandiya ile yeni bir nükleer santral konusunda mutabakata varıldı. Kiriyenko, Macaristan, Bangladeş ve Vietnam’da yapılacak nükleer santrallerle ilgili çalışmaların sürdüğü bilgisini verdi.

Belarus’ın nükleer santral talebini değerlendirdiklerini kaydeden Kiriyenko, “Buşehir nükleer santralinin genişletilmesi ile ilgili İran’la da görüşmeler sürüyor…” dedi. İran’ın 2014’de ek 8 nükleer reaktör inşası ile ilgili Rusya ile anlaşma sağlanması planlanıyor.

CİHAN

Yorumlar